香港輪滑網滾軸溜冰資訊站HK Roller

樓主: 六師弟

我們的roller鞋

贊助網站:

第一對....街邊都買到既roller鞋....因為唔識踩同冇人教之後都一直安祥地訓教

第二對....一對新嫁波造既休閒鞋....因為我想轉鞋而賣左俾元朗既朋友...點知俾佢一拖再拖...什至有唔還錢既念頭...到我追返d錢果時已經係7個月後既事....

多謝元朗既好朋友對我咁好

請對香港輪滑網讚好!!!
贊助網站:

值得一推....

第一對E-3...真係好舒服...
第二對SEBA-H...因為收到可靠消息小齊大人會出讓他的SEBA...2話不說..岩碼..試左又岩腳..即買.

一開始真係覺得超夾腳...超重..著一陣就抖一陣...但係耐左..慣左又好舒服..

第三對FR-1+V架...真係覺得好型...而且當慣左SEBA既感覺後..就唔再鐘意E-3呢類既軟身鞋..但係SEBA踩街又好似肉痛左D...就買左FR-1喇~

第四對..SEBA KSJ...型到冇朋友...好鞋一對...只係太弱不禁風...經不起風吹雨打...所以都錫住黎玩....亦都因為佢唔太軟又唔太硬...好多動作

都好自如...令到小弟係平花的路上...時不時有小突破...

(未來)...Free wave!!為了體驗真正的輕。

贊助網站:

我既第一個...都仲係最愛o個個[暫時]

係~~~seba-T呢...因為個人問題...所以只可以係SEBA-T呢~~~

但著落都ok啦~~~我要快d唔要佢...

因為唔要佢ja代表佢已經頂唔住我既技術[唔係體重]

贊助網站:

本來想入返對seba-t
但係見到有seba-pro既資料,忽然心動起來
大家知唔知咩價位?
贊助網站:

原帖由 wonglk 於 2008-10-20 23:48 發表 本來想入返對seba-t 但係見到有seba-pro既資料,忽然心動起來大家知唔知咩價位?

$4,XXX

贊助網站:

第1對: N年前既kok kok鞋(玩具XX城買既...), 係我離開HK之後俾我呀媽掉左......

第2對: 無名休閒鞋一對(出生日期:9月13日)... 因為鞋碼太大((俾人呃左 @_@), 我係37但佢賣對40號俾我, 話岩既.....  -0-

E+已經俾我拆哂D6, 圍氣左係屋企既某個角落......

第3對: Seba T....  換埋蕉底, 唔飲red bull都識飛(飛跌@_@)

用過Seba之後真係覺得以前對休閒鞋真係好休閒=_=|||

第4對: 紅黑FR 為左百里行而買既~ E+成為我踩單車徑既必用鞋 ^^

第5對: KSJ~  但係以我E+既技術, 好對佢唔住... 

贊助網站:

原帖由 nicola317 於 2008-10-21 00:50 發表 第1對: N年前既kok kok鞋(玩具XX城買既...), 係我離開HK之後俾我呀媽掉左...... 第2對: 無名休閒鞋一對(出生日期:9月13日)... 因為鞋碼太大((俾人呃左 @_@), 我係37但佢賣對40號俾我, 話岩既.....  -0-  & ...

更新一下先~~

第一對:玩具反x城的超級"玩具"鞋,真名已然無從考究,在小弟的基礎技術小成初生之時,因每天早晚霸王硬上弓,負荷不了而陣亡......

第二對:朋友送的另一"玩具"鞋,同型號而不同色,在小弟速滑技術初有小成時候陣亡...死因同上,留下了輪子兩個遺愛萬鞋。

第三對:K2古董極限鞋,不能換鞋底刀架cuff的遠古出土文物,用來跑多於其實際用途,最後長借別人到現在,忒是經典。

第四對:有點被騙(?)地買回來的速滑鞋ASS 4x100mm,自某次經小弟「不小心」地暴力插插插扭扭扭扭爆底架螺絲後,底架陣亡,後期經齊兄之一雙妙手修復,現已轉讓他人。

第五對:朋友送的Chicago休閒鞋,真名已然忘卻,初到加x報到當作平花鞋玩了兩次,結果捐了。

第六對:第一對平花鞋旋風二號,第一次覺得roller是這樣容易(?)操控,結果玩至殘缺不堪後捐了出來。

第七對:退役的SEBA-H黑金,被小弟由超級靚女玩到變成現在的皺皮阿婆......辛苦妳了。

第八對:現在的後備黑白SEBA-T,第一對著到喊的惡魔,雖然換來了好的操控性,但夾得我的腳屁滾尿流......現時安放在女王家中。

第九對:現時的主力SEBA-KSJ,一對各方面都無可挑剔的好鞋子,小弟腳長水泡的情況下就是用他完全無痛完成百里行。

第十對:正選一位SEA-IGOR,剛穿不很舒適,穿久了效果非常理想,是為小弟的首選平花鞋。

贊助網站:

原帖由 wonglk 於 2008-10-20 23:48 發表 本來想入返對seba-t 但係見到有seba-pro既資料,忽然心動起來大家知唔知咩價位?

如無意外..應該4字頭...要睇你點配搭..

贊助網站:

原帖由 RYAN130 於 2008-10-21 09:09 發表 如無意外..應該4字頭...要睇你點配搭..

SEBA-PRO就係專說中既訂鞋!?
重量同seba-carbon一樣?
贊助網站:

SEBA-PRO唔係姐係seba-carbon咩 -0-"?