香港輪滑網滾軸溜冰資訊站HK Roller

樓主: 六師弟

我們的roller鞋

贊助網站:

原帖由 nicola317 於 2008-10-21 17:50 發表 SEBA-PRO唔係姐係seba-carbon咩 -0-"?
見到加記分開左介紹麻~ [ 本帖最後由 wonglk 於 2008-10-21 18:55 編輯 ]
請對香港輪滑網讚好!!!
贊助網站:

原帖由 nicola317 於 2008-10-21 17:50 發表 SEBA-PRO唔係姐係seba-carbon咩 -0-"?

正確來說,

SEBA-Carbon是SEBA-T的碳纖維版本,除了鞋身是用碳纖外,其餘都和seba-t沒有分別

SEBA-Pro是度身訂製的SEBA-Carbon,CUFF部分可以選擇是普通的CUFF或是碳纖維CUFF,

而用上碳CUFF的SEBA-Pro會比普通的SEBA-Carbon輕

贊助網站:

原帖由 天道總司 於 2008-10-21 01:18 發表         [休閒鞋真係好休閒]………           更新一下先~~   第一對:玩具反x城的超級玩具鞋,真名已無從考究,但在小弟的基礎技術初有小成之時因每天早晚都被霸王硬 ...

預計的第九對:如果金融海潚沒有影響了小弟的銀包儲水量,如無意外將...

原來你都在雷曼有所損失, 你損失咗5個位定6個位呀.我認輸冇去遊行, 你呢?

贊助網站:

原帖由 布歐 於 2008-10-21 22:56 發表     原來你都在雷萬有所損失, 你損失咗5個位定6個位呀.我認輸冇去遊行, 你呢?

叫佢揾安信啦

贊助網站:

原帖由 滾之友 於 2008-10-22 00:12 發表   叫佢揾安信啦

噤又唔使搵安信住, 捱多10年囉, 願賭服輸, 絕不輸打贏要. 自問眼光不好, 比有些人過去幾年逢新股必排隊, 買乜都唔知, 我有勇氣認輸, 唔會話人騙我.

贊助網站:

原帖由 布歐 於 2008-10-22 00:26 發表   噤又唔使搵安信住, 捱多10年囉, 願賭服輸, 絕不輸打贏要. 自問眼光不好, 比有些人過去幾年逢新股必排隊, 買乜都唔知, 我有勇氣認輸, 唔會話人騙我. ...

師傅好氣量

贊助網站:

原帖由 布歐 於 2008-10-21 22:56 發表     原來你都在雷曼有所損失, 你損失咗5個位定6個位呀.我認輸冇去遊行, 你呢?

放心啦師兄,我無買雷曼債券,只係咁多不穩定因素,先寫下je~~

仲未要搵"安信兄弟 

贊助網站:

第一對 : E-3...真係好舒服...

第二對 : SEBA-H...因為收到可靠消息小齊大人會出讓他的SEBA...2話不說..岩碼..試左又岩腳..即買.

一開始真係覺得超夾腳...超重..著一陣就抖一陣...但係耐左..慣左又好舒服..

第三對 : FR-1+V架...真係覺得好型...而且當慣左SEBA既感覺後..就唔再鐘意E-3呢類既軟身鞋..但係SEBA踩街又好似肉痛左D...就買左FR-1喇~不久我又將它放出...

第四對 : SEBA KSJ...型到冇朋友...好鞋一對...只係太弱不禁風...經不起風吹雨打...所以都錫住黎玩....亦都因為佢唔太軟又唔太硬...好多動作

都好自如...令到小弟係平花的路上...時不時有小突破...

第五對 : SEBA PRO...當初為搜尋一對Slide的鞋子....當初放走了FR-1...再加上一心想試試碳底的Seba會有甚麼感覺....就入手了

第六對 : Free wave!!為了體驗真正的輕。

第七對 : Roller Blade Twister - 243 ....一對...可以用"美麗動人"黎形容佢外表既鞋...設計非常美觀同時又實際好用=]

(未來)第八對 : SEBA - IGOR....

贊助網站:

師兄.我想知.咩係V架??
贊助網站:

SEBA V Frame,簡稱"V架"

可參考:
http://www.kanatasports.com/skateshop/subto_part.php?Which_no=1

另SEBA網站:
http://www.sebaskates.com/seba_html/pd_hd.php
High deluxe / SEBA high / SEBA carbon都係上左"V架"

而KSJ上o既唔同花,一般叫"KSJ V架"

之前重有金色、紅色,不過而家好似無得賣…

黎緊將會再多對光面黑……《iGoR》
http://www.hk-roller.com/bbs/viewthread.php?tid=2324 第一張相可見,實物靚仔非常!