威威 發表於 2010-3-12 14:25:48

溜街 Q&A

各位輪滑同好如對溜街(路溜) 或關於FSK 有任何疑問, 可在此發表, 版主們會盡力為大家解答, 又或者有什麼見解,經歷等等......, 歡迎分享心得#######277" />7" />

阿Lo 發表於 2010-3-13 11:42:39

我想問溜街前要注意D咩?係咪一對鞋一支水就搞掂?

阿Lo 發表於 2010-3-13 11:43:49

怎樣才認為自己有能力應付溜街?

阿Lo 發表於 2010-3-13 11:45:36

打手勢真的有需要嗎?我怕伸出來會被砍掉~

滾之友 發表於 2010-3-13 13:10:58

Ah Lo 前背

我相信威 Sir 呢個 post 係想比D新人發問嫁

你攪到呢個貼好似'補药黨'噤

你可唔可以減醒少少呀

賀爾 發表於 2010-3-13 21:01:29

唔係既~LO哥都做得幾好丫...新手未必敢問
亦未必知要問咩..我如果冇睇到LO哥問既問題..都唔知原來有野要知=.=..
好似[[怎樣才認為自己有能力應付溜街?]]..我的確想知=口=..

滾之友 發表於 2010-3-14 00:40:54

鞋油大平賣

江朱兒 發表於 2010-3-15 23:42:17

如果我係街前面突然有野出現點避,又DUP唔切的話

D地有粒粒會唔會花"LOOK"

Joe88 發表於 2010-3-15 23:54:21

如果溜溜下突然轉角位走個人出黎的確係好難避/剎停,
好易兩敗俱傷,你唔應該諗衝到去有事點停。
正確o既方法應該係唔清楚前方路面情況時先慢溜,預留充足o既時間應付突發事情,
好多時路口都會停定睇清楚先再去,而提高自己o既警覺性亦係非常重要,所以點解唔好聽歌上路…會分散注意力嘛…
至於個轆…出街溜就唔好錫轆,你要錢定要命丫?

六師弟 發表於 2010-3-18 23:35:46

如果我係街前面突然有野出現點避,又DUP唔切的話

D地有粒粒會唔會花"LOOK"
江朱兒 發表於 2010-3-15 23:42 http://www.hk-roller.com/bbs/images/common/back.gif

講係好難明,一定要親身嚐試,親歷其景.跌都係一種樂趣
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 溜街 Q&A